Drept comercial si societar

Pelinari&Pelinari este o firma de avocatura din Bucuresti specializata in drept comercial. Avocatii nostri asigura consiliere juridica companiilor si se ocupa de tranzactii si dispute generale si complexe, de ordin comercial sau corporativ, intr-o gama larga de domenii si sectoare.

Oferim consiliere si asistenta juridica institutiilor publice, societatilor comerciale, fundatiilor si asociatiilor si persoanelor fizice, inclusiv companiilor din domeniul mass-media, editurilor, galeriilor de arta, producatorilor, distribuitorilor nationali, institutiilor de caritate, etc., precum si institutiilor din sectorul public.

Obiectivul nostru este sa ne ajutam clientii in mai multe moduri: prin crearea de optiuni legale, prin atingerea de obiective realiste si fezabile si prin oferirea de indrumari in procesul decizional intr-un context comercial. Ne ajutam clientii corporativi, industriali si comerciali sa isi gestioneze procesele interne, le solutionam problemele legate de conformitatea normativa, asiguram consiliere juridica privind contractele si conflictele care se refera la organizarea corporatiilor, cumpararea si vanzarea companiilor, pregatim si elaboram contracte comerciale, gestionam si ajutam la solutionarea conflictelor comerciale si a tranzactiilor de licente tehnologice.

Am acumulat experienta, competenta si cunostinte comerciale semnificative in furnizarea de consiliere juridica in materie de contracte comerciale. Acordam consiliere in pregatirea documentatiilor contractuale, in structurarea acordurilor si in gestionarea conflictelor. Competenta noastra in materie de redactare a contractelor comerciale, reiese din experienta noastra in materie de litigii, cunoscand consecintele atunci cand acordurile sunt redactate fara a lua in considerare circumstantele specifice ale unei companii si cerintele specifice ale unei tranzactii.

Reprezentam de asemenea companii care se confrunta cu insolventa, respectiv reorganizare judiciara sau falimentul.

Oferim de asemenea consiliere creditorilor si grupurilor de creditori in inaintarea revendicarilor impotriva celor responsabili de colapsul companiilor sau a celor asociati cu acestia si in recuperarea investitiei si a sumelor datorate respectivilor creditori.

Experienta noastra in acest domeniu include, printre altele: Avocatii nostri ofera de asemenea consiliere in privinta stabilirii raspunderii pentru incalcarile contractuale si a despagubirilor aferente. Am consiliat o gama larga de conflicte comerciale, incluzand urmatoarele tipuri de contracte: acorduri intre actionari, contracte si organizari de companii mixte, acorduri de distributie, conventii de revanzare, cumparari si vanzari de companii, contracte de franciza, intreprinderi mixte, fuziuni si achizitii, contracte de leasing, etc.

Avocatii specializati in drept comercial international solutioneaza problemele comerciale dintre companii inregistrate in state diferite. Un avocat specializat in drept comercial international se afla intr-o pozitie legala dificila deoarece trebuie de obicei sa cunoasca dreptul intern, precum si legislatia aplicabila intr-un raport juridic comercial cu elemente de extraneitate. Unele tratate multinationale joaca roluri importante in acest tip de legislatie iar metodele de solutionare a conflictelor si de aplicare a legii pot fi complexe.

 

Cel mai important rol pe care il are un avocat specializat in dreptul comercial international este redactarea adecvata a contractului comercial international dintre parti. Acest document trebuie redactat astfel incat sa aiba valabilitate juridica si sa stipuleze clar legea aplicabila careia ii revine audierea oricarui dezacord si legislatia aplicabila continutului oricarui contract. Daca avocatul specializat in drept comercial international este capabil sa redacteze corect contractul, acesta trebuie sa poata elimina necesitatea ulterioara a unor conflicte comerciale internationale complexe si costisitoare.

 

Experienta noastra in acest domeniu include, printre altele:

 • Litigiile comerciale
 • Investitiile straine
 • Comertul international
 • Franciza
 • Contractele comerciale
 • Activitati legate de camerele de comert:
 • Infiintarea de societati comerciale
 • Reorganizari si lichidari
 • Cumparari/vanzari de active/actiuni
 • Proceduri de faliment si reorganizare judiciara
 • Drept corporativ general si riscuri corporative
 • Drept comercial si tranzactii
 • Dreptul societar
 • Cesionari