Dreptul Mediului

Practica avocatilor nostri in domeniul Dreptului Mediului se extinde rapid. Ca raspuns la nevoia crescanda a clientilor nostri de a primi consultanta de specialitate de ultima ora in acest domeniu, am format o echipa cu experienta care ofera asistenta atat in domeniul dreptului mediului in general, cat si in ceea ce priveste problemele specifice de mediu si de obtinere a autorizatiilor.

In domeniul mediului, oferim asistenta cu privire la probleme de mediu care fac parte din proiectele de fuziuni si achizitii, obtinerea autorizatiei de mediu si conformarea la normele legale, incluzand chestiuni legate de participarea publicului la procesul de luare a deciziilor, cadrul zonelor naturale protejate, managementul deseurilor, reguli privind tratarea deseurilor si reguli specifice privind diversele tipuri de deseuri, reguli privind reglementarile in domeniul apelor, evaluarea riscurilor legate de efectele poluarii in timp si probleme de mediu in contextul privatizarii.

Ne angajam sa ii ajutam pe clienti, raspunzand la provocarile ivite de catre tot mai strictele legi si reglementari nationale si europene in domeniul dreptului mediului. Am acumulat o experienta importanta in domeniul mediului, deoarece multe companii straine si nationale care cauta sa-si consolideze si sa-si extinda activitatea trebuie sa respecte noile cerinte romanesti in materie de mediu, ca urmare a schimbarilor radicale de reglementare care au avut loc in ultimii ani, dupa adoptarea legislatiei UE privind mediul.

BIO - Inca din aprilie 2008, produsele organice reprezintau 1-2 % din vanzarile de alimente la nivel global, iar consumatorii sunt din ce in ce mai interesati de produse organice (produs certificat ecologic), de alimente proaspete netratate chimic sau a caror procesare este minima. Modul de fabricare a produselor organice limiteaza sau exclude utilizarea materialelor sintetice.

Fabricarea produselor organice este o industrie foarte bine reglementata. La ora actuala, Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia si multe alte state le cer producatorilor sa obtina certificate speciale pentru a comercializa alimente „organice”.

Din acest punct de vedere, ii sprijinim atat pe producatorii si investitorii locali si pe cei straini, pentru a obtine certificatele si licentele de care au nevoie, in activitatea pe care o desfasoara.