Fiscalitate

Echipa noastra de avocati, specializata in dreptul afacerilor, are o vasta experienta in a acorda clientilor consultanta juridica bazata pe legislatia romaneasca si pe interpretarea acesteia de catre autoritatile fiscale, precum si pe interrelationarea legislatiei cu reglementarile si tratatele internationale.

Specialistii nostri au o inalta calificare pentru a oferi consultanta privind orice aspect legat de investitii in Romania si structurarea acestor investitii in termeni de impozit pe profit, taxa la sursa, impozit pe dividende si legile privind impozitul local. Echipa ofera solutii practice referitoare la planificarea si structurarea platii impozitului aferente veniturilor obtinute in Romania sau in afara granitelor, evitarea dublei impuneri, referitoare la fuziunile si restructurarea companiilor, analiza legala pentru proiecte, precum si asistenta autoritatilor fiscale (in timpul controalelor fiscale si atunci cand se formuleaza contestatii).

De asemenea, avem o experienta bogata in rezolvarea problemelor complexe referitoare la impozite indirecte, proceduri vamale si comert exterior. Serviciile noastre includ consultanta privind TVA-ul si recalcularea impozitului, planificarea TVA-ului si planuri eficiente pentru operatiuni interne si transfrontaliere, asistenta privind procedurile standard si de returnare rapida a TVA-ului, asistenta in timpul controalelor fiscale si eventuala constestare a proceselor verbale de control.

Consultanta privind legislatia vamala include planificarea impozitelor pentru reducerea la minimum a taxelor vamale pentru importuri, implementarea regimului vamal, statutul autorizat de exportator si implementarea procedurilor vamale simplificate, utilizarea depozitelor de obligatiuni si zonelor de liber schimb, drepturi de proprietate intelectuala, obtinerea licentelor de export/import, asistenta in timpul achitarii taxelor vamale si al auditului, precum si sprijinul acordat in timpul litigiilor sau in solutionarea plangerilor.

Experienta de a urmari si identifica prejudiciile rezultate din fraude, precum si activitatea noastra desfasurata in conformitate cu regulile corporatiste, ne permit sa oferim companiilor consultanta eficienta privind protectia si prevenirea fraudei.

Avem capacitatea de a oferi consultanta companiilor privind posibila expunere la frauda si raspunderea acestora fata de riscul fiscal in operatiunile pe care le desfasoara atat in Romania, cat si in strainatate.

Am castigat o vasta experienta rezolvand o serie de cazuri care variaza de la coruptie si prevenirea spalarii de bani pana la manipularea pietii si raspunderea pentru insolventa.

Suntem gata sa va oferim consultanta privind o serie de cazuri precum:

  •  Litigii fiscale,
  •  Asigurari,
  •  Legea concurentei si drept fiscal,
  •  Contencios financiar si prevenirea fraudei,
  •  Legislatie vamala, taxe si impozite,
  •  TVA, impozite, taxe pe profit si pe venit aplicate rezidentilor romani sau straini,
  •  Facilitati fiscale acordate investitiilor straine si mecanismelor de aplicare a acestora,
  •  Reprezentarea in fata autoritatilor fiscale din Romania si asistenta in cazul litigiilor cu acestea,
  •  Optimizarea solutiilor fiscale.