Fuziuni si achizitii

Fuziunile si achizitiile, precum si restructurarea societara reprezinta o mare parte din finantarea societara. Investitori, bancheri si oameni de afaceri efectueaza zilnic fuziuni si achizitii prin intermediul carora companii separate alcatuiesc laolalta companii mai mari. Atunci cand nu creeaza companii mari din cele mai mici, astfel de tranzactii fac exact opusul, impartind companiile, prin divizarea acestora, a subsidiarelor acestora de “companiile-mama”, creandu-se astfel noi entitati cu personalitate juridica. Nu este deloc surprinzator ca aceste actiuni fac adesea obiectul muncii avocatilor.

 

Contractele pot valora sute de mii sau chiar milioane de euro, pot decide soarta companiilor implicate, in anii urmatori sau pot chiar reprezenta apogeul carierei pentru unii, astfel incat nu este de mirare ca auzim despre multe astfel de tranzactii si despre faptul ca este nevoie intotdeauna de un avocat.

 

Avocatii nostri specializati in fuziuni si achizitii reprezinta adesea atat investitori privati importanti, cat si societati publice si private, bancheri, etc. in toate tipurile fuziuni si achizitii, tranzactii private si reorganizari. Activitatile de reprezentare avocatiala sunt aplicabile atat tranzactiilor pe cale amiabila, cat si celor litigioase, licitatiilor, emisiunilor de capital, precum si intocmirii unor planuri strategice.